Volg Jason online

Reviews

 

Hieronder vind u de reviews van Jason, klik hier om een review te schrijven.

Joyce

Erg tevreden! Erg blij met hoe het contact is verlopen. Verder een top act en helemaal niks op aan te merken.

 

Biografie

 

Jason Bouman is in 1981 geboren in Zeist en opgegroeid in Harmelen, waar hij nu nog steeds woont. Hij is getrouwd met Samantha en samen hebben zij een zoontje Blaise en 2 dochters, Shego en Blanche.

 

Op zevenjarige leeftijd vroeg hij aan zijn vader of hij harp mocht leren bespelen. Zijn vader heeft hem toen verteld dat hij beter toetsen kon leren spelen, omdat daar in die tijd veel vraag naar was. Jason begon aan de muziekschool in Woerden lessen te volgen en groeide al snel uit tot een geschoolde toetsenist.

 

Omdat hij niet van muziekinstrumenten af kan blijven heeft hij zichzelf ook nog basgitaar, gitaar en vooral drums leren spelen.

 

Toen Jason dertien was begon hij in een band te spelen genaamd The Melody Stars™. Deze band speelde vooral covers van The Shadows, The Beatles en andere 60s/70’s artiesten. Een jaar later stapte hij over naar The Twillights™, deze band speelde vooral eigentijdse en Nederlandstalige muziek.

 

Toen Jason zestien jaar was begon hij als geluidsman te helpen met het opbouwen van apparatuur. Binnen twee jaar groeide hij uit tot een vakkundig geluidstechnicus. Niet veel later begon hij met wat mede muzikanten een band. De band zou later tot The Switch Band uitgroeien waar Jason de leadzang voor het eerst op zich nam samen met een zangeres, totdat de band in 2012 werd opgeheven.

 

In 2001 begon Jason als instructeur audiovisuele technieken op het ROC Midden Nederland te Utrecht wat later het Creative College zou gaan heten. Hier is hij doorgegroeid tot docent geluidstechniek. Tijdens zijn werk op school heeft hij als hobby gewerkt als geluidstechnicus voor verschillende evenementen, bands en artiesten.

 

In het voorjaar van 2013 trok Jason de stoute schoenen aan en deed hij auditie voor het programma Bloed, Zweet en Tranen. Met het nummer ‘Kleine jongen’ van André Hazes, zorgde hij ervoor dat de jury al na een aantal seconden overtuigd was van zijn zangkwaliteiten.

 

Hij ging door naar de eliminatierondes waar hij bij elke show het hoogste aantal punten kreeg van de uit honderd muziekliefhebbers bestaande publieksjury, die elke 15 seconden een cijfer gaven tijdens de optredens. Zo wist hij zich te plaatsen bij de laatste vier kandidaten in de spannende live finale op 7 juni 2013.

 

Ondanks dat Jason een nieuwkomer is op de Nederlandse muziekmarkt, wist hij het stemmend thuispubliek voor zich te winnen en zo werd hij winnaar van Bloed, Zweet en Tranen. Hij kreeg, naast een prachtige trofee, ook een platencontract bij 8ball Music.

 

In maart 2014 bracht hij zijn album, ‘Zomaar Ineens’, uit met 7 eigen nummers en 4 covers. Na grote optredens in het Ziggo Dome, Gelredome en Tros pleinfeesten, gaat Jason in maart 2015 naar Ahoy. Hij heeft daar zijn nieuwe single “Niemand zoals jij” gepresenteerd. In 2019 is Jason met zijn 9 man sterke band op theater Tournee gegaan en heeft meer dan 40 keer opgetreden door heel Nederland. In 2021 nam hij “The Sound of Silence” op om de avondklok van Nederland te beschrijven tijdens de Corona crisis. Jason gaat eind 2021 de theaters weer in met een ode aan de Jordaan. Wie weet wat we allemaal mogen verwachten?

Jason Bouman

Muziek

 

Bekijk hier enkele live optredens van Jason.

Jason Bouman heeft vele covers gezongen, deze staan op het YouTube kanaal van Zing-Entertainment. Regelmatig worden er nieuwe video's toegevoegd. Abonneer je op ons kanaal en zorg ervoor dat je niks mist van Jason.

Artiest boeken

 

Om uw favoriete artiest(en) te boeken kunt u vrijblijvend een aanvraag doen.

 

Bel of mail naar:

 

06 23 83 64 73

info@zing-entertainment.nl


Volg ons op social media